laura akadimia

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνεχίζονται οι εξώσεις και απαγορεύσεις στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, τόσο για τους μοναχούς όσο και για Καθηγητές και Μαθητές.

Συγκεκριμένα σήμερα, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 η Διοίκηση του Εθνικού Αποθεματικού της Λαύρας του Κιέβου απαγόρευσε την πρόσβαση στη Λαύρα, σε μαθητές, καθηγητές και υπαλλήλους της μεγαλύτερης Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου.

Ο Διευθυντής του Μουσείου Μάξιμος Οστάπενκο έκανε γνωστή την απόφαση στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω επιστολής που δημοσίευσε το κανάλι της Λαύρας στο Telegram.

Στην επίστολή του ο κ. Οστάπενκο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "λόγω επανειλημμένων παρεμποδίσεων των εργασιών της επιτροπής για την σφράγιση των κτιρίων", η Διοίκηση του Αποθεματικού, από τις 11 Αυγούστου 2023, με ειδική εντολή κλείνει την περιοχή της Κάτω Λαύρας για τους επισκέπτες.

Επίσης, ο Διευθυντής του Μουσείου υπογραμμίζει ότι "με τη Θεολογική Ακαδημία δεν υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις που αφορούν τα κτίρια της Κάτω Λαύρας και την παραμονή μαθητών, δασκάλων και υπαλλήλων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί άδεια αφού θεωρούνται πλέον επισκέπτες."

Από την πλευρά του ο πρύτανης της θεολογικής ακαδημίας και του σεμιναρίου του Κιέβου, Αρχιεπίσκοπος Σιλβέστρος, αντέκρουσε τις κατηγορίες του Υπουργείου Πολιτισμού που φέρεται η Μονή να υπεκμίσθωσε παράνομα τα κτίρια της Λαύρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top