Ο Σεβτσούκ είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μόνο εάν η UGCC είναι σε ενότητα με τον Καθολικισμό. Φωτογραφία: catholicsun

Ο Σεβτσούκ είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μόνο εάν η UGCC είναι σε ενότητα με τον Καθολικισμό. Φωτογραφία: catholicsun

Σύμφωνα με τον Σεβτσούκ, η υποταγή στη Ρ/Καθ. Εκκλησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο επικεφαλής των Ουκρανών Ουνιτών, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, κάλεσε τους Ουκρανούς να μην απαρνηθούν τον Καθολικισμό• κατά τη γνώμη του, το να ανήκουν στη Ρ/Καθ. Εκκλησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Μίλησε σχετικά σε λειτουργία στη Ρώμη αφιερωμένη στην 400η επέτειο της αγιοποίησης του «μάρτυρα» Ιωσαφάτ Κουντσέβιτς, αναφέρει ο ιστότοπος UGCC.

Ο Σεβτσούκ είπε ότι οι Ουνίτες είναι σε ενότητα με τον Καθολικισμό όχι για πολιτικούς ή διπλωματικούς λόγους, αλλά επειδή είναι «γιοι και κόρες της καθολικής εκκλησίας».

«Σήμερα ο Ιωσαφάτ (σ.σ. Κουντσέβιτς) μας λέει: Παιδιά της Ουκρανίας, μην ακούτε ποτέ τις φωνές εκείνων που σας λένε να απαρνηθείτε αυτή την ενότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η καθολική χριστιανική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερότητα, την επιβίωση της Εκκλησίας και του λαού μας, προϋπόθεση για τη νίκη της Ουκρανίας στον αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού που διεξάγει ο λαός μας».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η OCU κάλεσε τους Ουνίτες να αποσυρθούν από την υποταγή στη Ρώμη.


ΠΗΓΗ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top