ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Όταν γράφουμε προς μερικούς ότι δεν πρέπει να βιάζονται διότι με την ταχύτητα της τεχνολογίας η ταυτότητα θα θεωρείται «προιστορική», θυμώνουν και εξάγουν συμπεράσματα τύπου ότι εμείς δήθεν είμαστε υπέρ.....
Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
Όσο αυξάνεται η τεχνολογία, τόσο θα αυξάνονται και οι δυνατότητες που ίσως να φτάνουν πέρα από κάθε φαντασία...

Ποια στοιχεία περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο ταυτότητας;

Στο νέο δελτίο ταυτότητας θα εκτυπώνονται τα εξής στοιχεία:

Εμπρόσθια πλευρά: Φωτογραφία κατόχου, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας,Επώνυμο, Όνομα, Φύλο, Ημ. Γέννησης, Ιθαγένεια, Ημ. Έκδοσης, Ημ. Λήξης, Αρχή Έκδοσης, Υπογραφή Κατόχου.

Πίσω πλευρά: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ομάδα αίματος (προαιρετικά), Ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος). Εφόσον αποφασισθεί σχετικά, έχει προβλεφθεί χώρος για να τυπωθεί ο Προσωπικός Αριθμός πολίτη.

Στο ανέπαφο χώρο αποθήκευσης περιλαμβάνονται:

Φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή
Στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης
Δύο δακτυλικά αποτυπώματα
Επώνυμο πατρός
Επώνυμο μητρός
Δήμος εγγραφής και αριθμός δημοτολογίου
Τόπος έκδοσης


«Το επόμενο βήμα από την πλαστική κάρτα, την οποία θα ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε από την επόμενη εβδομάδα -γιατί χρειάζεται ένα δεκαήμερο για κάθε παραγωγή- είναι το ότι θα πάμε στην ενιαία ψηφιακή ταυτότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα μας διευκολύνει τόσο στις μετακινήσεις μας όσο και στην εξακρίβωση του προσώπου, χωρίς να προστρέχουμε σε αρχές ή σε πλατφόρμες για να δηλώνουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία ή ο,τιδήποτε άλλο.

Τα δεδομένα τα συγκεκριμένα που θα περιλαμβάνονται σε αυτές τις ταυτότητες είναι τα ίδια με την αστυνομική ταυτότητα και ορισμένα εξ αυτών, όπως τα βιομετρικά, είναι κρυπτογραφημένα σε δύο σημεία, στα οποία μπορεί να μην αναγνωστούν, δηλαδή ένα ανέπαφο και ένα με επαφή, μια ταινία μαγνητική, όπως είναι και οι πιστωτικές κάρτες. Δεν είναι όλες οι δυνατότητες μηχανών σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ταυτοτήτων (…) Θα χρειάζεται πολύ κοντινή απόσταση της κάρτας αυτής με το μηχάνημα προκειμένου να αναγνώσει αυτά τα στοιχεία».

«Η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την ευθύνη και να της εκδώσει και να επιτηρήσει τη σωστή εφαρμογή και την προστασία των δεδομένων, όσο και την ασφάλεια των συστημάτων και της ίδιας της ταυτότητας, αλλά και οποιουδήποτε συστήματος υποστηρίζει αυτές τις ταυτότητες.

Έχει και την υποχρέωση να τις αντικαθιστά ή να να πράττει όσα πρέπει για να αναγνωρίζει το πρόσωπο, δηλαδή να έχει τα μηχανήματα, να διαθέτει, να κάνει μια επιτήρηση σε σχέση με την ανάγνωσή τους λ.χ. σε μια πύλη για να μπούμε σε ένα αεροσκάφος – όπου ουσιαστικά εκεί είναι και το βασικότερο σημείο στο οποίο θα γίνεται το σκανάρισμα.

(…) Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε κατά νου ότι αυτοί έχουν την ευθύνη. Οι αξιωματικοί και οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας που εκδίδουν τις ταυτότητες και επιτηρούν την εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα, τα ενδιαφέροντα είναι στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς προκύπτει από το άρθρο 13-1 του Κανονισμού για την έκδοση των ταυτοτήτων, η ανάγκη να υποβάλλονται τακτικά εκθέσεις για την εφαρμογή σε όλα τα κράτη – μέλη».


ΠΗΓΕΣ: 

https://www.dnews.gr/eidhseis/koinonia/443392/nees-taftotites-apo-deftera-ta-rantevoy-poioi-tha-tis-vgazoun-xoris-parousia-sto-astynomiko-tmima?fbclid=IwAR0d_GrA8wXjS30CjtMag2dSXZFcugfaA2p9FM__xqtZGlgxjcS7WskGp-0


https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/v-vasilopoulos-ypeythynos-prosopikon-dedomenon-ert-gia-nea-taytotita-tha-dieykolynei-se-metakiniseis-diloseis-stoixeion/?fbclid=IwAR2vGTLZ-Y8OwA0x5jnqzEYB2rKIp8oZAdVK9zaIvNqvGsnj8jH7Q5W9u_8

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top