Ο Senador Abraham Paul Liyanto[1] από το Ανατολικό Νούσα Τενγκάρα (NTT) παρευρέθηκε στο Σεμινάριο Ημέρας Εθνικής Προσευχής που διοργανώθηκε στο Hotel Harper Kupang[2] την Παρασκευή πρωί (5/7/2024).
Το Σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Φόρουμ Χριστιανών της Ινδονησίας (FUKRI)[3], συγκέντρωσε 1.196 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από όλα τα εκκλησιαστικά επίπεδα και δόγματα της πόλης Kupang, καθώς και από πανεπιστήμια και θρησκευτικούς ηγέτες.
Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Senador Liyanto, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημέρας Εθνικής Προσευχής, τόνισε ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Kupang, NTT, έπειτα από προηγούμενες διοργανώσεις στην Παπούα και στο Medan.
"Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εκπροσώπους από όλα τα εθνικά εκκλησιαστικά επίπεδα να συμμετάσχουν σε αυτό το σεμινάριο", δήλωσε.
Ο Senador Liyanto αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που τέθηκαν στο σεμινάριο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) από τις γενιές Z και Alpha. Κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να εξετάσουν πώς η Εκκλησία μπορεί να αξιοποιήσει αυτή την τεχνολογία.
"Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία διαδίδονται με τον κατάλληλο τρόπο και να μην παρασυρόμαστε από παραπλανητικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας", πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, τονίστηκε ότι η τεχνολογία προέρχεται από τον Θεό και ότι οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε για να τον δοξάσουμε.
"Ας χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και τις ακριβείς πληροφορίες σύμφωνα με τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις μας", τόνισε ο Senador Liyanto.
Αναφορικά με την Ημέρα Εθνικής Προσευχής, ο Senador Liyanto υπογράμμισε ότι σε έναν ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, με πλήθος Χριστιανών στην Ινδονησία, οφείλουμε ευγνωμοσύνη στο FUKRI διότι είναι μια κίνηση που μας ενώνει.

 

ΠΗΓΗ: https://ntt.suaramerdeka.com/news/103713082153/begini-tanggapan-abrahan-paul-liyanto-terkait-seminar-hari-doa-nasional-2024



[1] Σημαντικό πολιτικό πρόσωπο και μέλος του Περιφερειακού  Συμβουλίου της Ινδονησίας

[2] https://entoytwnika1.blogspot.com/2024/07/2024.html

[3] https://entoytwnika1.blogspot.com/2024/06/blog-post_14.html


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top