Από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν και αφορούν τον Γέροντα Παΐσιο, ξεχωρίσαμε ένα κείμενο το οποίο προέρχεται - όπως λέγει αυτός που αναδημοσίευσε το κείμενο - από μια ''απομαγνητοφωνημένη ομιλία''. Διαβάζοντας το κείμενο, παρατηρήσαμε ότι πάνω από αυτό υπάρχει ένα βίντεο και το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν ότι θα είναι ο γέροντας που ομιλεί και παρακάτω η αντιγραφή της ομιλίας του σε κείμενο. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν ομιλεί ο ίδιος, αλλά περιἐχεται μια ανάγνωση του κειμένου η οποία και διαβάζεται από κάποιον. Μα καλά, τόσο δύσκολο είναι αυτή η απομαγνητοφωνημένη ομιλία, να δημοσιευτεί σε βίντεο; Όχι καθόλου. Σήμερα είναι πανεύκολο. Αλλά εν πάσει περιπτώσει....

Στο κείμενο αυτό αναφέρονται ζητήματα που αφορούν το σφράγισμα. Το κείμενο είναι ολίγον ασυνάρτητο, ασύντακτο και είναι κάπως...... Πέρα από αυτό, επειδή πολλοί παρουσιάζουν συνεχώς τι είπε για το θέμα κ.λπ. τα οποία έχουμε αναλύσει πολλάκις στην σελίδα μας, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα κείμενο το οποίο τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε δει να έχει δημοσιευτεί κάπου. Προέρχεται από το βιβλίο του Μοναχού Μιχαήλ που φέρει τον τίτλο: ''Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ. Τι είπε ο γέρων Παΐσιος στον μοναχό Μιχαήλ και σχόλια''. Εκδόσεις Δορκάς, Γ΄ Έκδοση: 2007 (Α΄ Έκδοση: 2000, Β΄ Έκδοση: 2005).

Διαβάζουμε:

«δεν μιλώ για τον Αντίχριστο διότι ο κόσμος αφορμή θέλει να γεμίσει αγωνία κι άγχος, πράγματα που δεν τον προωθούν στον Χριστό. Γι' αυτό και συ να μη δημιουργείς τέτοιες καταστάσεις στους καημένους τους ανθρώπους. Τους φτάνει η καθημερινή τους αγωνία. Μην τους φορτώνεις και συ με τη δική σου. Ακούω καμμιά φορά για μοναχούς Αγιορείτες που βγαίνουν στον κόσμο και μιλούν για τον Αντίχριστο και ξεσηκώνουν τους ανθρώπους. Αδιάκριτα πράματα. Όπως αυτές τις μέρες, ο πατήρ- τάδε, ας υποθέσουμε (επρόκειτο περί γνωστού μας Αγιορείτου ιερομονάχου), ο οποίος σε κινηματογράφο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε με σλάιντς αποδείξεις της παρουσίας του Αντιχρίστου. Γέμισε σύγχυση τον κόσμο.
Όταν έρθει ο Αντίχριστος, δεν θα προσπαθήσει να εξαπατήσει τους ανθρώπους για να περάσει κρυφά το 666. Όταν λάβει την εξουσία από τον Χριστό, θα επιβληθεί σαν τύραννος: Ο πιο απαίσιος απ' όσους γνώρισε η ανθρωπότης. Θ' απαιτεί να τον αναγνωρίσεις σαν θεό και να τον προσκυνήσεις. Και δεν θα τον νοιάζει αν εσύ αυτό το θέλεις και αν συμφωνείς.... ο διάβολος θα ζητάει προσωπικά κι ενσυνείδητα την άρνηση του Χριστού και την αποδοχή τη δική του.
Δεν θα του αρκεί ουδετερότητα και δεν θα υπάρχουν υπεκφυγές. Ή τον δέχεσαι κι υφίστασαι την εγκατάλειψη της χάριτος ή τον αρνείσαι και περιθωριοποιείσαι μ' όλες τις συνέπειες που γράφει στην Αποκάλυψη: Ότι αυτοί δεν θα μπορούν να πουλήσουν ή ν' αγοράσουν τίποτα διότι δεν θά έχουν το σήμα του Αντιχρίστου»
.

Οπότε αγαπητοί, ειρήνη υμίν, προσπαθήστε καλύτερα να προετοιμαστείτε δια μέσω του προσωπικού σας αγώνος κατά των παθών, του κόσμου, και του διαβόλου, για την έξοδο από τούτο τον μάταιο κόσμο, και αν ζητηθούν τα παραπάνω, και είμαστε εμείς σε εκείνα τα χρόνια, τότε ενσυνείδητα να μην αρνηθούμε τον Χριστό έμπροσθεν του τυράννου!

 


Next
This is the most recent post.
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top