σ.σ. Δύο βίντεο κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε σχέση με τον Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τα οποία μας σκανδαλίζουν και μας προβληματίζουν. Το πιο πρόσφατο είναι αυτό με τον οικουμενιστή Ελπιδοφόρο ο οποίος ευρισκόμενος στην Μονή του Οσίου Δαυίδ περιέγραψε μία «εμπειρία» που είχε με τον Άγιο Ιάκωβο. [ΕΔΩ] Το βίντεο, όπως αναμενόταν, κυκλοφορεί και στα αγγλικά από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής [ΕΔΩ]. Για αυτό το βίντεο παραθέτω τον σχολιασμό που έκανε το vasilinos.wordpress. Το δεύτερο βίντεο που παρουσιάζω τραβήχτηκε λίγο νωρίτερα, πάλι στην Μονή του Οσίου Δαυίδ κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της αγιοκατατάξεως του Αγίου Ιακώβου, παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. [ΕΔΩ]. Για αυτό το δεύτερο βίντεο δεν χρειάζεται καν σχολιασμός! Το απομαγνητοφωνώ και σας αφήνω να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας


Oι παλαιοί Άγιοι άραγε συμφωνούν;
Το να προσκυνάς, να ασπάζεσαι την δεξιάν, να λαμβάνεις την ευχή του αιρεσιάρχη Πάπα, να προωθείς την αίρεση του οικουμενισμού και στη συνέχεια όλο αυτό το πνεύμα να επενδύεται με την δήθεν επικρότηση και την επιβράβευση ενός σύγχρονου αγιοποιημένου Γέροντα, απλώς με ξεπερνά!
Διερωτώμαι: Άραγε οι παλαιοί ανθενωτικοί άγιοι (Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός, Μέγας Φώτιος, Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός, αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς, το πλήθος των Αγιορειτών οσιομαρτύρων μοναχών που ομολόγησαν και μαρτύρησαν επί Πατριάρχου Βέκκου κ.α.), συμφωνούν εκεί πάνω με όλα αυτά; (αν φυσικά και ο σύγχρονος άγιος Γέροντας συμφωνεί, επικροτεί και δεν χρησιμοποιείται για αλλότριους –της ορθοδοξίας και ορθοπραξίας- σκοπούς και αλλότρια συμφέροντα… Κάτι μου φαίνεται ότι δεν πηγαίνει καθόλου καλά.
«Τη των οσίων πληθυί γνώμη μία, υπέρ πατρώων δογμάτων τεθνηκέναι» (Από το Συναξάρι των επί Βέκκου μαρτυρησάντων Αγιορειτών Πατέρων).
vasilinos.wordpress.com

«Μετά τον Θεό στη γη ο Πατριάρχης!»

Απόσπασμα προσφώνησης του Ηγούμενου της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Αρχιμ. Γαβριήλ προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Ενθυμούμαι Παναγιώτατε όταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 1990 έστειλε ο Όσιος Γέρων ημών, ο Όσιος Ιάκωβος, αντιπροσωπεία της Μονής μας τον πατέρα Σεραφείμ, μακαριστό ήδη, και τον πατέρα Νικόδημο στα Άγια Μετέωρα ως αντιπροσώπους κι εσείς με την αγάπη σας προσαγάγατε στον αείδημο Παναγιώτατο Πατριάρχη Δημήτριο για να λάβουν την ευχή του, εκείνος, αφού τους έδωσε την ευχή του, ύψωσε και ένα αντίδωρο στο όνομα του Γέροντος Ιακώβου… Όταν οι πατέρες επέστρεψαν, αφηγήθηκαν στον Άγιο Γέροντα ότι είδαν τον Παναγιώτατο απαστράπτοντα, κι εκείνος τους είπε: «δεν ξέρετε παιδιά μου ότι μετά τον Θεό στη γη είναι ο Πατριάρχης;» Αυτόν τον μετά τον Θεό στην γη Παναγιώτατο Πατριάρχη υποδεχόμεθα σήμερα όλοι εδώ και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε, την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου πουμενάρχου μας, την αγάπη την έμπρακτη αγάπη σας που επιδεικνύετε πάντοτε στην Ιερά Μονή μας. Και θεωρούμε μεγάλη τιμή να αισθάνεσθε, όπως έχετε δηλώσει δημοσίως, ότι θεωρείτε τον εαυτόν σας επίτιμο αδελφό της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ.»




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 comments:

  1. Σάς παραθέτω δημοσιεύσεις περί Ιακώβου Τσαλίκη και Βαρθολομαίο:

    Και πράγματι, μου έδωσε (ο Τσαλίκης) τα χρήματα του εισιτηρίου και μετά βγάζει και μου μετράει πενήντα χιλιάδες και μου λέει:

    «Αυτά, αφού κάνεις πρώτα μετάνοια και φιλήσεις το χέρι του Πατριάρχη μας, θα του τα δώσεις για να κεράσει ένα γλυκό τους συνοδικούς που τον εξέλεξαν». Όπερ και εγένετο.

    Συγκινήθηκε πολύ ο Πατριάρχης. «Να μου τον φέρεις εδώ», μου είπε....

    ...Είχα μόλις διαβάσει την ιστορική αποτύπωση εκείνης της φράσης του π. Ιακώβου: «Παρακάλεσα τον Άγιο να πάει στην Τουρκιά και να τους μπερδέψει τα χαρτιά»! Ακόμα και η λεπτομέρεια. Πήγε και μπέρδεψε τα χαρτιά των Τούρκων. Το είπα στον Πατριάρχη…



    «Να ξέρετε, Παναγιώτατε, ότι στον π. Ιάκωβο οφείλετε την εκλογή σας». Κι αυτό βέβαια, είναι για μένα ένα κριτήριο του πώς πρέπει να βλέπου- με τον Πατριάρχη μας, σήμερα που ακούγονται τόσα και τόσα κακόβουλα για αυτόν… Ο Άγιος Ιάκωβος τον αγαπούσε βαθιά.

    Βλέπε:
    https://www.thepresident.gr/2018/06/20/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top