Μας ερωτούν διάφοροι επισκέπτες ποιά η διαφορά και γιατί τους ονομάζουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Εξηγούμαστε καλύτερα εν τάχει και με πολύ απλά και κατανοητά λόγια.



Ο αγώνας των Παλ/των ξεκίνησε το 1924. Δεν εξελίχθηκε όμως όπως θα θέλαμε. Το 1935 τρείς Αρχιερείς εκ του νέου ηγήθηκαν των Παλ/των. Δυστυχώς όμως ο μισόκαλος εφθόνησε και εισχώρησαν εις τις τάξεις τους άνθρωποι εμπαθείς και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη διάσπαση μεταξύ τους. 

Οι διασπάσεις συνεχίστηκαν σε σημείο τόσο έντονο που σήμερα η κάθε μία παράταξη ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη ''αλήθεια'' και ''αυθεντία''! Δυστυχώς όμως αυτό το θλιβερό γεγονός δεν έμεινε μόνο στις ήδη υπάρχουσες ''Συνόδους'' αλλά έφτασε στο σημείο ο κάθε ένας τυχάρπαστος να νομίζει ότι είναι η ''εκκλησία'' με συνέπεια να ''αποφαίνεται'' για ζητήματα τα οποία μόνον ο όμιλος των Αποστόλων και οι διάδοχοι αυτών μπορούν να λύσουν. Είναι αρκετά εύκολη η αναγνώρισίς τους. Όλοι χρησιμοποιούν τα ίδια ''επιχειρήματα'' με τραγελαφικό τρόπο! Δογματίζουν οτιδήποτε. Η απομόνωσή τους - η οποία στην ουσία αποφεύγει την υπακοή και υποταγή - μετατρέπεται από τους ίδιους σε δήθεν ''ομολογία''!

Η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ είναι ανεκτική και είναι λογικό να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ώστε να καλλιεργούν περισσότερο τα πάθη τους κατηγορώντας ιερείς, Αρχιερείς, αλλά και το ίδιο το ποίμνιο. Συνήθως είναι μικρές ομάδες 4-5 ατόμων που περιμένουν να βρούν την κατάλληλη αφορμή για ''αποτείχιση''! Δεν λέγουν όμως τις πόσες φορές έχουν ''αποτειχιστεί''!  Μεταβαίνουν συνεχώς από χώρο σε χώρο με τελικό στάδιο να μένουν οι ίδιοι μόνοι τους διότι κανείς δεν έχει την ''αληθή ομολογία πίστεως'', δηλαδή εννοούν την δική τους......

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες μικρές ομάδες που δεν ανήκουν πουθενά και ως επί το πλείστον όλοι λέγουν τα ίδια αλλά είναι και οι ίδιοι διεσπασμένοι μεταξύ τους διότι διαφωνούν σε διάφορες εκκλησιολογικές θέσεις τις οποίες όπως προαναφέραμε τις μετατρέπουν σε δογματικής φύσεως ζητήματα. Έτσι ούτε αυτές οι ομάδες που περιέχουν άτομα μετρημένα στα δάκτυλα μπορούν να τα βρούν μεταξύ τους.

Η παραφροσύνη, που είναι η λογική συνέπεια τέτοιων κινήσεων, δημιουργεί διαστρεβλώσεις και παρερμηνείες, δηλαδή ερμηνείες κατά το δοκούν.

Πως πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε; Η κατάλληλη αντιμετώπιση για όποιον μπορεί είναι η λύπηση με πόνο, η αδιαφορία ώστε να μην σας εξοργίζουν με τις πάμπολλες ασυναρτησίες και διαστρεβλώσεις τους, και η προσευχή.

Ευτυχώς που η Εκκλησία μας δεν έχει εισέλθει εις τον κόπο να τους ''διώξει'', διότι φεύγουν από μόνοι τους! Αυτό είναι αρκετά θετικό διότι αυτό ακριβώς χρειαζόταν εδώ και πολλά έτη η Εκκλησία μας! Να καθαρίσει ο χώρος μας από όσους δημιουργούν έριδες και όχι μόνον!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Μην νομίζουν λοιπόν οι αναγνώστες ότι όλοι οι Γ.Ο.Χ είναι ίδιοι διότι αυτό δεν ισχύει.  Υπάρχουν Γ.Ο.Χ και υπάρχουν και αυτοί οι Γ - ΩΧΧΧΧΧΧΧ!

Αυτά τα ολίγα με πολύ απλά λόγια. Περαιτέρω διευκρινίσεις στο email μας.

Υ.Γ. Δυστυχώς ενώ τους ταιριάζει γάντι η Κερατέα, δεν θέλουν ούτε αυτήν! Μην ρωτήσετε γιατί. Ο λόγος και πάλιν αυτονόητος......



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top