Κάποιοι αποτειχισμένοι θυμήθηκαν κείμενο του 2020, το οποίο αναφέρεται στην δήθεν «αποτείχιση» του π. Παϊσίου. Ομιλούσαν μάλιστα και για ''αδιάψευτες μαρτυρίες'' και «αποδείξεις! Ποιές είναι αυτές; Μα και πάλιν οι γνωστές που έχουμε αναλύσει στα σχετικά άρθρα μας κατωτέρω.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι παρουσιάζουν και ένα βίντεο (του 2020 και πάλιν), όπου ο ομιλητής υπονοεί (γράφεται και στο άρθρο) ότι όταν ο Γέροντας έλεγε: "Το να δημιουργήσει κανείς ιδικήν του Εκκλησίαν!" εννοούσε μόνον τους Παλ/τες!!! Πως όμως το δικαιολογούν αυτό; Μα προσθέτοντας έμμεσα κάτι το οποίο δεν είπε! Δηλαδή το: «Δικές τους Συνόδους, δικούς τους Αρχιεπισκόπους!» 




Πως έχει η δήλωσή του; 



Επίσης τι δεν λέγουν; Ποιές είναι αυτές οι ''Εκκλησίες'' που εννοούσε ο Γέροντας;


''Φωτογραφίζει'' (όπως λέγουν) μόνον τους Παλαιοημερολογίτες;



Για ''τρείς μερίδες'' ομιλεί, οπότε αυθαίρετα συμπεράσματα τύπου ότι: 

«Εννοεί γενικώς τους δογματοποιούντας το "Πάτριον" Παλαιοημερολογίτες!»

και με λόγους τους οποίους είπε, προσθέτοντας έμμεσα φράσεις κατευθύνοντας τον αναγνώστη (όπως δείξαμε παραπάνω), είναι  - επιεικώς -  απαράδεκτος τρόπος ώστε να πείσεις τον άλλον για την αποτείχισή σου!
Η πικρή αλήθεια (όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους για αυτονόητους λόγους) φαίνεται ξεκάθαρα από την καθ΄ όλη στάση του και την αποτείχιση την θεωρούσε ''απόσχιση'' από την Εκκλησία! 
Γιατί όμως επιμένουν να λέγουν ότι εννοούσε μόνον τους Παλ/τες; Μα για να δικαιολογήσουν την δική τους στάση μεταφέροντας αλλού την ''απόσχιση'' που ανέφερε ο Γέροντας! 
Να προσθέσουν γίνεται, να κρύψουν όμως τους λόγους του δεν γίνεται.......
Λυπούμαστε αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Κρίμα....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top