Ο ΤΣΕΡΝΙΒΤΣΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ (29.4.2023)

Σήμερα, Σάββατο 29.4.2023 επισκέφθηκε το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου ομάδα Ουκρανών προσκυνητών με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Τσερνιβτσί και Χοτίν Γερμανό.
Αφού προσκύνησαν στον Ιερό Ναό και τα ιερά λείψανα, τους υποδέχθηκε στο αρχονταρίκι ο Ηγούμενος της Μονής αρχ. Βαρθολομαίος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Γερμανός είπε:

"Γνωρίζουμε Γέροντα την αγάπη που δείχνετε και τις προσευχές που κάνετε εσείς και η αδελφότητά σας για τον λαό της Ουκρανίας και σας ευχαριστούμε.
Μη σταματήσετε να προσεύχεστε, γιατί γνωρίζουμε ότι ο Θεός ακούει τις προσευχές σας και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει η ειρήνη ξανά στη χώρα μας.
Περνάτε κι εσείς έναν Γολγοθά με την δίωξη που σας ασκούν οι καταληψίες της Μονής σας, αφού σας στερούν το Μοναστήρι σας και σας προκαλούν συνεχώς προβλήματα. Προσευχόμαστε κι εμείς για εσάς και τον αγώνα σας. Είναι δίκαιος και σίγουρα, το δίκαιο θα λάμψει, όσο και να σας αδικούν."
Ο ηγούμενος Βαρθολομαίος αφού τους καλωσόρισε τους είπε:
"Στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, απευθύνομαι προς όλον τον ουκρανικό λαό, και σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς δεν θα σταματήσουμε πότε να προσευχόμαστε για τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην ρωσική εισβολή και την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία.
Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο με την προσευχή αλλά και με τον λόγο μας, σε κάθε ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις των ανθρώπων από την επιρροή του εθνοφυλετισμου και διάφορα μυθεύματα όπως αυτά του "ρωσικού κόσμου", του "ξανθού γένους" κτλ.
Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω διαφορά στα πρόσωπα των ανθρώπων που έρχονται από την Ουκρανία. Τα πρώτα χρόνια, από την στιγμή που δόθηκε η αυτοκεφαλία στην εκκλησία της Ουκρανίας και άρχισαν να έρχονται στο Άγιον Όρος προσκυνητές ελεύθερα πλέον, αλλά και την περίοδο που ξεκίνησε ο αγώνας ενάντια στην ανίερη ρωσική εισβολή, τα πρόσωπα ήταν φοβισμένα κυριευμένα από τρόμο και αγωνία.
Το τελευταίο διάστημα, βλέπω στα πρόσωπα όλων, όσοι μας επισκέπτεστε, μία σιγουριά, μία βεβαιότητα, μία χαρά, μία ελπίδα και ένα φως. Βλέπω το φως και την χαρά της Ανάστασης στα πρόσωπά σας, γεγονός που αποδεικνύει το κουράγιο και την δύναμη που σας εμφυσά η Θεία Χάρις.
Σας ευχαριστούμε, γιατί ο αγώνας σας για την ελευθερία και η υπομονή μαζί με την προσπάθεια που καταβάλλετε, αποτελεί για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση."


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top