Τι θα συμβεί στον καιρό του αντίχριστου;

Ο αντίχριστος θα αναδυθεί από αυτόν τον κόσμο. Σύμφωνα με τη Γραφή, υπάρχουν τρεις θρησκευτικές κοινότητες. Αυτές είναι οι Ειδωλολάτρες: Συμπεριλαμβανομένων των Μουσουλμάνων, οι οποίοι πιστεύουν μόνο σε έναν θεό επιλεγμένο από αυτούς. Οι Ιουδαίοι: Ένα έθνος αποστασίας, το οποίο είναι πιο βαθειά βυθισμένο στην αμαρτία από τους ειδωλολάτρες, αφού οι Ιουδαίοι γνώρισαν τον Θεό, έχουν μέχρι και σήμερα πραγματική Αποκάλυψη από Αυτόν, αλλά εξακολουθούν να μην υπακούουν. Οι Χριστιανοί: Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ο νέος λαός του Θεού, που περιλαμβάνει όλα τα έθνη.
Ο αντίχριστος θα ενώσει δύο θρησκευτικές κοινότητες: την κοινότητα των αποστατών και αυτή των ειδωλολατρών. Βλέπουμε από τη Γραφή ότι οι Ιουδαίοι θα παίξουν ειδικό ρόλο στην έλευσή του. Επιπλέον, αυτός ο ρόλος θα είναι τέτοιος που οι Ιουδαίοι θα τον κάνουν βασιλιά. Αλλά μετά θα τον αποκηρύξουν, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου, όταν δουν την απεχθή του συμπεριφορά, και με την κήρυξη των προφητών Ηλία και Ενώχ. Το Ισραήλ, στην πραγματικότητα, τότε θα ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία και θα σωθεί. Όσον αφορά τους αποστάτες από την Εκκλησία, αυτοί θα πέσουν στην ειδωλολατρία. Βλέπουμε σήμερα ότι αυτοί που αφήνουν την Εκκλησία πηγαίνουν είτε στον Ιουδαϊσμό είτε στην ειδωλολατρία.
Ποια είναι η αποστασία της Ευρώπης εν προκειμένω; Είναι η ειδωλολατρία στην πιο καθαρή της μορφή. Είναι Σατανισμός, αποκρυφισμός, μαγεία και μαγγανεία — λατρεία της δημιουργίας παρά του Δημιουργού. Αλλά αυτό ακριβώς είναι ο κλασικός ειδωλολατρισμός. Ακόμα και η δομή που κληρονόμησε από την αποστολική Εκκλησία καταστρέφεται, και η γραμμή της αποστολικής διαδοχής διαρρηγνύεται. Η προσπάθεια της ιεραρχίας να απομακρυνθεί από τον Θεό οδηγεί στη διάλυσή της. Η αποστολική γραμμή διατηρείται μόνο εφόσον υπάρχει πίστη: πίστη στον Τριαδικό Θεό. Διαφορετικά θα φθαρεί, θα καταρρεύσει και θα συρρικνωθεί. Το οικουμενιστικό κίνημα είναι αδιέξοδο. Είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ενωμένη Εκκλησία χωρίς να ενωθεί με την ιστορική Εκκλησία. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος: δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Το συγκρητιστικό κίνημα, ωστόσο, θα οδηγήσει στον αντίχριστο. Τι είναι συγκρητισμός; Είναι μια καθαρή εκδήλωση ειδωλολατρίας. Ο οικουμενισμός είναι πλέον ανύπαρκτος. Ήταν μια προσπάθεια των Χριστιανών να ενωθούν και να δημιουργήσουν μια Εκκλησία. Οι Προτεστάντες, για παράδειγμα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια Εκκλησία. Δεν τα κατάφεραν· και στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε τρόπος να επιτύχουν, γιατί χωρίς να ενωθούν με την πραγματική αποστολική Εκκλησία, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Ο συγκρητισμός, ωστόσο, είναι μια προσπάθεια να ενωθούν όλες οι πίστεις.
Πώς άρχισε ο οικουμενισμός; Ο οικουμενισμός άρχισε με τη θεωρία των κλάδων του Καρδιναλίου Νιούμαν. Αυτή η θεωρία προήλθε τον 19ο αιώνα στην Αγγλία και είχε ως στόχο την ιστορική (Ορθόδοξη) Εκκλησία. Υιοθετήθηκε εν μέρει από τον Καθολικισμό, αλλά μέρη της άρχισαν επίσης να ενώνονται με τους Προτεστάντες. Ωστόσο, κατέρρευσε λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να γίνουν μέλη της πραγματικής, ιστορικής Εκκλησίας.
Ο συγκρητισμός ξεκίνησε περίπου την ίδια εποχή, σε ένα συνέδριο όλων των θρησκειών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στο τέλος του 19ου αιώνα, περιλαμβάνοντας τη θεοσοφία. Αυτά τα δύο πράγματα έχουν παράλληλες πορείες και συνυπάρχουν, αλλά οι ιδεολογίες τους είναι διαφορετικές. Ο οικουμενισμός μαραζώνει και πεθαίνει· δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να υπάρξει. Το ίδιο συνέβη και με την ιδεολογία της επανένωσης όλων των Χριστιανικών εκκλησιών που ενέπνευσε τους ιδρυτές του κομμουνιστικού κινήματος: μαράθηκαν επίσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζεται όχι μόνο να πιστεύει κανείς, αλλά να κοινωνεί με Αυτόν στον Οποίο πιστεύει. Ποιο είναι το λάθος του οικουμενισμού; Το λάθος έγκειται στην προσπάθεια δημιουργίας της αλήθειας μέσω της επιλογής. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι οικουμενιστές έχουν πέσει με τα μούτρα στην ειδωλολατρία.
Αλλά εδώ έχουμε τον συγκρητισμό: ένα ισχυρό κίνημα—μια νέα έξαρση της ειδωλολατρίας στον νέο κόσμο. Αυτός είναι ο συνήθης τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται η ειδωλολατρία. Τι πιστεύουν οι ειδωλολάτρες; Λένε ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί θεοί και ότι πρέπει να τους τιμάμε όλους. Το κύριο είναι ότι είναι παραδοσιακοί. Η ιδέα των παραδοσιακών ομολογιών: αυτός είναι ο συνδυασμός. Αυτό δεν είναι η έννοια των κλάδων; αυτό λοιπόν είναι αίρεση. Και η θεωρία των παραδοσιακών ομολογιών είναι μη χριστιανικός συνδυασμός, διότι η θεωρία τους προτείνει ότι οποιοσδήποτε θεός μπορεί να τιμηθεί· ο Θεός έχει πολλά ονόματα-ονομάστε Τον όπως θέλετε· το κύριο είναι ότι πιστεύετε· αλλά το σε τι πιστεύετε-αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό είναι συγκρητισμός στην καθαρότερη μορφή του. Ωστόσο, αυτό είναι επίσης καθαρή ειδωλολατρία.
Ακριβώς γι' αυτό ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας τόνισε ότι ο αντίχριστος θα έρθει από τους αποστάτες Ιουδαίους και τους ειδωλολάτρες. Με μια έννοια, αυτό είναι η αντί-εκκλησία. Και ο κλήρος, ως τέτοιος, και οι άνθρωποι που προσπαθούν να πορευτούν προς αυτή την κατεύθυνση θα οδηγηθούν απλώς στην καταστροφή τους. Είναι άσκοπο να προσπαθήσει κανείς να μετεγκαταστήσει την Εκκλησία ως σύνολο· τίποτα δεν θα προκύψει από αυτό. Θα καταρρεύσει. Ακόμη και η δομή της Εκκλησίας μας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από τους αποστόλους, είναι τέτοια που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πίστη στην Αγία Τριάδα. Θα ήταν σαν ένα κτίριο χωρίς θεμέλιο: όλα θα κατέρρεαν.




ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

 

 

 

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top