π. Ιωάννης Δρογγίτης - Έτσι, συμφωνώ πολύ με αυτό που λες. Θα σε ξαναπάω στον ''Μεγάλο Ιεροεξεταστή'' ο οποίος είναι τύπος καταπληκτικός αυτού του πράγματος. Δι΄ όλη η αρρώστια της εξουσιομανίας, και της αντικατάστασης του Χριστού, και της αυτοθεοποίησης, φανερώνεται εκεί, είναι τρομερό το κείμενο αυτό. Αλλά είναι και τρομερό στο πρόσωπο του σιωπηλού αυτού ανθρώπου έτσι; που όλοι ξέρουμε ότι είναι ο Χριστός, χωρίς να μας το λέει. Όλοι το ξέρουμε αυτό, δεν λέει το κείμενο ότι είναι ο Χριστός. Είναι τρομερό αυτό! Είναι αθόρυβος.... εκεί πέρα ο Χριστός. 

Δείτε·  ας δούμε μία φωτογραφία του αγίου Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη, όπως και του αγίου Παισίου μία φωτογραφία, φωτογραφία απλή δείτε, δεν είσαι έτοιμος να πέσεις στα πόδια του και να πεις: «πες μου ότι θέλεις», «θα το κάνω»!

π. Πέτρος Heers - Βλέπεις τον Χριστό στο πρόσωπό του.

π. Ιωάννης Δρογγίτης - Νιώθει η καρδιά σου ότι δεν θέλει να σε εκμεταλλευτεί. Δεν θέλει να σου πει κάτι δικό του. Είναι μαθητής του Χριστού. Ο λόγος του είναι ο λόγος που θέλει ο Χριστός να σου πει. Αυτό είναι το θέμα όλο. Και έτσι θέλουμε· όλοι είμαστε ποιμαινόμενοι, όλοι, στην Εκκλησία. Και οι ποιμένες είναι ποιμαινόμενοι, όλοι τελικώς από τον Χριστό, ή από κάποιον άλλον που Τον εκφράζει, υπάρχει όλη αυτή η ευλογημένη κατάσταση στην πραγματικότητα. Βέβαια, τώρα είμαστε χωρισμένοι είναι η αλήθεια. Έχουμε προβλήματα, και αυτό έχει επηρεάσει, δονείται το Σώμα της Εκκλησίας, και λόγω αποδοχής, στην πραγματικότητα, των αιρέσεων, που σιωπηλά φαίνεται να υπάρχει αυτό ας πούμε, αλλά φαίνεται ότι η Εκκλησία ετοιμάζεται να υποδεχτεί και ''άλλα'' πράγματα.... είναι σαν να αρχίζουν να βγαίνουν σαν τον ήλιο, νωρίς νωρίς, είναι σαν να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ότι και κάτι ''άλλο'' έρχεται που θα γίνει αποδεκτό.... Και αυτό δονεί την Εκκλησία. Και φυσικά την έχει δονήσει, και την έχει χωρίσει, και παραμένει χωρισμένη, εσωτερικά... αυτό το γεγονός με τα εμβόλια, και ότι σημαίνει...

π. Πέτρος Heers - Ο χωρισμός είναι στο πνεύμα και στο φρόνημα, αλλού δεν έχει προχωρήσει, στο ζήτημα των Μυστηρίων.

π. Ιωάννης Δρογγίτης - Είναι πνευματικό, είναι καρδιακό. Είναι καρδιακό, δεν φτάνει αυτό; Δηλαδή οι άνθρωποι μετά είμαστε ικανοποιημένοι όταν υπάρχει αυτός ο καρδιακός χωρισμός; Τότε δεν αγαπάμε καθόλου την Εκκλησία! Όλη μας η αγάπη στην Εκκλησία.. (σ.σ. ακατανόητη φράση) διότι είναι ο Χριστός η Εκκλησία, και επομένως δεν αγαπάμε την Εκκλησία, τον Χριστό δεν αγαπάμε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν μας νοιάζει, και φυσικά μας απασχολεί αυτό και μας πονάει....πρέπει να θεραπευθεί αυτό.

π. Πέτρος Heers - Αν κάποιος λέει: «ναι πάτερ όλα καλά, αλλά υπάρχει εξουσία διοικητική, υπάρχει εξουσία, ας πούμε, έχουν δοθεί τα ''κλειδιά'', λένε οι Παπικοί, το κλειδί στον Πέτρο, και οι Αρχιερείς λένε πρέπει να κάνετε υπακοή, και δεν είναι θέμα, δεν χρειάζεται να υπάρχουν αρετές, δεν χρειάζεται να έχουμε χαρίσματα.

π. Ιωάννης Δρογγίτης - Αυτό είναι άρρωστο πράγμα!

π. Πέτρος Heers - Γιατί δεν είναι Ορθόδοξοι αυτοί (;)

π. Ιωάννης Δρογγίτης - Γιατί δεν είναι ποτέ χωρισμένος, όπως λέμε θεολογικά δηλαδή, ο θεσμός από το χάρισμα. Ο θεσμός έχει το χάρισμα! Κανονικά....

π. Πέτρος Heers - Και χωρίς το χάρισμα δεν έχεις θεσμό....

π. Ιωάννης Δρογγίτης - Ακριβώς! Πολύ σωστά! Κάνεις... τουλάχιστον να έχεις μια ευπρεπής διαχείριση κατά μίμησιν... έτσι; όπως κάνω εγώ ας πούμε. Κάνουμε μία κατά μίμησιν, προσπαθούμε να είμαστε ευπρεπείς. Αυτό. Να μην βγαίνουμε έξω από κει τουλάχιστον! Να μην είμαστε, πως το λέει, πιο ανόητοι από τους «υιούς του αιώνος τούτου»


                                                                                                                            (Συνεχίζεται)




ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top