Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
 , ο Επίσκοπος Νικοπόλεως Δανιήλ πραγματοποίησε ακρόαση με τον Υπουργό Θρησκευμάτων της Ινδονησίας, Yaqut Cholil Qoumas[1]  στο γραφείο του Υπουργείου Θρησκευμάτων της Ινδονησίας. Αυτή η συνάντηση στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των θρησκειών στην Ινδονησία.
Ο Επίσκοπος Δανιήλ τόνισε τη σημασία της ανεκτικότητας και της συνεργασίας στην αντιμετώπιση πολύπλοκων παγκόσμιων προκλήσεων. Εκτίμησε επίσης τις προσπάθειες της ινδονησιακής κυβέρνησης για την προώθηση της διαθρησκειακής αρμονίας.
Ο Υπουργός Θρησκευμάτων χαιρέτισε αυτήν την επίσκεψη και εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ινδονησία. Αυτή η συνάντηση αντανακλά το πνεύμα της συναδέλφωσης και της ειρήνης που αποτελεί ισχυρό θεμέλιο για την ποικιλόμορφη κοινωνία της Ινδονησίας.

Ενίσχυση του Διαλόγου και της Συνεργασίας

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης συζητήθηκαν σε βάθος διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα. Ο Επίσκοπος Δανιήλ και ο Υπουργός Θρησκευμάτων συζήτησαν αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και την προώθηση της ειρήνης μέσω της εκπαίδευσης και του διαλόγου.

Αύξηση της Διαπολιτισμικής Κατανόησης

Ο Επίσκοπος Δανιήλ τόνισε επίσης τη σημασία της διαπολιτισμικής κατανόησης για τη δημιουργία μιας αρμονικής κοινωνίας. Τόνισε ότι μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου, διάφορες κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν για την επίτευξη κοινών στόχων για την προώθηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Κυβερνητική δέσμευση

Ο Υπουργός Θρησκευμάτων επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να υποστηρίξει όλες τις θρησκείες στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ειρηνικού και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος. Κάλεσε επίσης όλα τα μέρη να συνεχίσουν να ενισχύουν τους κοινωνικούς και θρησκευτικούς δεσμούς στην Ινδονησία.

Η ακρόαση ολοκληρώθηκε με κοινή δήλωση που επιβεβαιώνει τη δέσμευση και των δύο μερών, δηλαδή της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας, να συνεχίσουν να προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο και να ενισχύσουν τη συνεργασία για χάρη της αμοιβαίας ευημερίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των θεμελίων της αρμονίας και της ανεκτικότητας στην Ινδονησία.

Αυτή η συνάντηση αντικατοπτρίζει μια ισχυρή αποφασιστικότητα να διατηρήσουμε την Ινδονησία ως ένα διαφορετικό αλλά ενωμένο έθνος, με ισχυρές αξίες ανεκτικότητας και ειρήνης.

 



[1] O Yaqut Cholil Qoumas είναι υπουργός θρησκευμάτων από το 2020. Πρόεδρος του GP Anshor (μη κερδοσκοπική ισλαμική οργάνωση νεολαίας). Διακρίνεται για τις ενέργειές του που αφορούν την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών.
Σημαντική συνάντηση είχε πραγματοποιήσει το 2019 με τον Πάπα Φραγκίσκο όπου και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και συμφωνία προς το κείμενο του Πάπα για την παγκόσμια ειρήνη «
Human Fraternity for World Peace and Living Together» το οποίο είχε υπογραφεί από τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αhmed El Tayeb, τον μέγα Ιμάμη του Al Azhar.
Ο
Πάπας με την σειρά του δήλωσε: "I pray for you, you pray for me, we are brothers", δηλαδή: ''εγώ προσεύχομαι για εσένα, εσύ προσευχήσου για εμένα, είμαστε όλοι αδέρφια!





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top