«Η σκοτεινότητα αὐτοῦ τοῦ βιβλίου (της Αποκαλύψεως) δέν ἐμποδίζει κάποιον ἀπ' τό νά τό θαυμάζει καί νά ἐκπλήσσεται ἀπ' αὐτό. Κι ἀκόμα κι ἂν ἐγώ δεν καταλαβαίνω ὅλα ὅσα γράφει, εἶναι μόνο ἐξαιτίας τῆς δικῆς μου ἀνικανότητας. Δέν μπορῶ νά γίνω κριτής τῶν ἀληθειῶν πού περιέχονται σέ αὐτό ἤ νά μετρήσω τίς ἀλήθειες αὐτές μέ τήν πενία του μυαλού μου. Οδηγούμενος περισσότερο από πίστη παρά από απλή κατανόηση, βρίσκω ὅτι αὐτές ἁπλά εἶναι πέρα ἀπ' ὅσα δύναμαι να κατανοήσω». (Αγ. Διονυσίου Ἀλεξανδρείας).

Να που οδηγεί το άκτιστον Φως του Θεού, όταν αυτό επισκιάσει τον άνθρωπο (όπως τον παραπάνω άγιο) με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Είναι απλό. Στην ταπείνωση! Έτσι θα διακρίνετε τους ανθρώπους του Θεού, από τους ανθρώπους του σκότους, τους ψευδοπροφήτες.....

Kυκλοφορούν συνεχώς άρθρα και άρθρα που διάφοροι εμφανίζονται ως «προφήτες» παρουσιάζοντας το που οδηγούν τα διάφορα ''συστήματα''.....

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε μερικούς ότι από το 1889 έως το 2023, δηλαδή πριν 134 έτη αφότου ήρθε η ενέργεια στην Ελλάδα, έχει σημειωθεί ταχύτατη αύξηση της τεχνολογίας.
Ο αντίχριστος εφόσον θα είναι άνθρωπος και εφόσον θα ζει στη γη, είναι απόλυτα φυσικό και λογικό να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της εποχής όταν έρθει.
Ειλικρινά απορώ το γιατί μερικοί μας λέγουν συνεχώς τα αυτονόητα.
Αν ο αντίχριστος έλθει σε 200 έτη από σήμερα, η τεχνολογία και πάλι θα προχωρήσει έως την εποχή που ο ίδιος θα την χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος, πράττοντας τα όσα ήδη γνωρίζουμε από τους Πατέρες.
Το μαχαίρι είναι μαχαίρι. Αν εσύ το χρησιμοποιήσεις για να σφάζεις ανθρώπους φταις εσύ και όχι το μαχαίρι.
Παραπονούνται συνεχώς ότι θα παρακολουθούνται ενώ οι ίδιοι έχουν βάλει κάμερες στο σπίτι τους για τους διαρρήκτες, έως και εντός του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας!
Ναι, λένε, αλλά αν ένας ''κακός'' άνθρωπος της εξουσίας χρησιμοποιήσει τα ''συστήματα'' αυτά προς όφελός του; Δεν πρέπει να το αποτρέψουμε;
Να πούμε την αλήθεια; Αν θέλεις ειλικρινά να το καθυστερήσεις αυτό και όχι να το αποτρέψεις, υλικά θα έπρεπε να επιστρέψεις στα «σπήλαια», μη έχοντας τίποτα, και πνευματικά θα έπρεπε να ήσουν αληθώς άνθρωπος της αρετής και της πνευματικής ζωής, διότι ουσιαστικά και εσύ ''κακός'' είσαι, απλά δεν το γνωρίζεις.....
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν ούτως ή άλλως, εμείς το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να τα καθυστερήσουμε, δια μέσω τρόπων που έχουμε διδαχθεί από τους αγίους μας. Να τα αποτρέψουμε είναι αδύνατον, διότι έχει ειπωθεί ότι θα γίνουν, οπότε κάθε αγώνας προς αποτροπή είναι μάταιος, χάνοντας τον πολύτιμο χρόνο που σου εδόθη εδώ στην γη, διότι τα επόμενα λεπτά μπορεί να ''φύγεις'' από εδώ.
Θα έπρεπε κανονικά να κοιτάζουμε τον Θεό, τραβώντας την πορεία μας προς τον ουρανό, δια μέσω του Σταυρού, και όχι τον αντίχριστο και την γη!
Εδώ ήρθες για ''εκπαίδευση'', για να διορθώσεις τον χαλασμένο σου εαυτό, και όχι για να περάσεις όπως εσύ θα ήθελες ή φανταζόσουν, νομίζοντας ότι ακολουθώντας τον Θεό θα είχες μία όμορφη και ήρεμη ζωή εδώ.
H πραγματική ''ελευθερία'' είναι όταν κατανοήσουμε τον σκοπό μας και την αποστολή μας, και θα ολοκληρωθεί σε όλο της το ''είναι'' εκεί στον Ουρανό.......


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top