Μια σημαντική εκδήλωση για την προετοιμασία για το Εθνικό Πάσχα 2024 έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Luwansa, στην πόλη Palangkaraya, στην κεντρική επαρχία Καλιμαντάν, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024. Ο Γενικός Πρόεδρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας (GOI), πατέρας Yakobus Jimmy S. Mboe, μαζί με διάφορους δημόσιους φορείς και εκπροσώπους του Κυβερνήτη του Κεντρικού Καλιμαντάν, εγκαινίασαν επίσημα την Εθνική Επιτροπή του Πάσχα 2024 σε μια τελετή γεμάτη ενθουσιασμό και ελπίδα.
Το Εθνικό Πάσχα είναι μια εθνική δραστηριότητα στην οποία θα συμμετάσχουν χριστιανοί [1] από διάφορα ομολογιακά υπόβαθρα σε όλη την Ινδονησία. Μέσα από τα εγκαίνια της Εθνικής Επιτροπής του Πάσχα, ελπίζουμε ότι η προετοιμασία και η υλοποίηση της εκδήλωσης θα κυλήσει με επιτυχία και θα αποτελέσει έμπνευση για όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο Γενικός Πρόεδρος των GOI, π. Yakobus Jimmy S. Mboe, στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για τη διοργάνωση αυτής της εθνικής εορτής του Πάσχα. Είπε, «Το Πάσχα είναι το αποκορύφωμα της χριστιανικής πίστης και μέσω της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ δημόσιων φορέων και τοπικών κυβερνήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι το Εθνικό Πάσχα 2024 θα είναι ένα βαθύ γεγονός για όλους μας».
Στην τελετή εγκαινίων της Εθνικής Επιτροπής του Πάσχα του 2024 παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Κυβερνήτη του Κεντρικού Καλιμαντάν, ο οποίος παρείχε πλήρη υποστήριξη από την περιφερειακή κυβέρνηση για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Η Εθνική Επιτροπή του Πάσχα του 2024 θα έχει μεγάλη ευθύνη για το συντονισμό των προετοιμασιών, συμπεριλαμβανομένων πνευματικών, ασφάλειας και υλικοτεχνικών πτυχών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα και η λαμπρότητα του Εθνικού εορτασμού του Πάσχα. Θα εργαστούν μαζί με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας για να διασφαλίσουν ότι το Εθνικό Πάσχα 2024 θα είναι ένα ιστορικό γεγονός και θα προσφέρει βαθύ νόημα για τους Χριστιανούς στην Ινδονησία.
Με τα εγκαίνια [2] της Εθνικής Επιτροπής του Πάσχα, έγινε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την προετοιμασία για τον Εθνικό εορτασμό του Πάσχα του 2024 [3], που θα είναι ένα εμπνευσμένο και σημαντικό γεγονός για όλους τους Χριστιανούς αυτής της χώρας.



[1] Διακρίνεται στην εικόνα (τέταρτος στην σειρά) ο Dr. Ronny Mandang μέλος της ''Ευαγγελικής συμμαχίας'' και Πρόεδρος της Ένωσης -Κοινότητας των Ευαγγελικών «Εκκλησιών» και Ινστιτούτων της Ινδονησίας (PGLII) με έντονη δραστηριότητα.

[2] Tα εγκαίνια της Εθνικής Επιτροπής Εορτασμού του Πάσχα έπρεπε να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2023, αλλά λόγω διαφόρων περιορισμών αναβλήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αργότερα. O  Ronny Mandang, στη σύντομη ομιλία του, αποκάλυψε ότι αυτή η Εθνική Πασχαλινή δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές, δηλαδή το 2022 πραγματοποιήθηκε στο Talaud, με οικοδεσπότη την PGI και το 2023 στην πόλη Manokwari της Δυτικής Παπούας με οικοδεσπότη την PGPI, ενώ το 2024 πραγματοποιήθηκε στην Palangka Raya καθώς οικοδεσπότης ήταν η PGLII.

[3] Σπόνσορες ήσαν (κατά σειρά) η Κοινωνία των Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGI), η Συνδιάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων της Ινδονησίας (KWI), η Κοινωνία Ευαγγελικών Εκκλησιών και Οργανισμών της Ινδονησίας (PGLII)η Κοινωνία Πεντηκοστιανών Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGPI), η Κοινωνία Βαπτιστών Ινδονησίας (PGBP)και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας (GOI).








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top