Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου (χημικός)


Δημοσιεύτηκε τουλάχιστο σε δύο  ιστολόγια το άρθρο δύο μοναχών που εγκαταβιώνουν στο κελί «Παναγούδα» στο Άγιο όρος με τίτλο

« π. Βασίλειος Βολουδάκης μηρυκάζει τίς παραποιήσεις καί τίς πλάνες του». Οι δύο μοναχοί σχολιάζουν στο συγκεκριμένο άρθρο δύο πρόσφατες ομιλίες τού π. Βασιλείου Βολουδάκη .Διαβάζοντας το κείμενο με λύπη διαπιστώνουμε ότι το ύφος των μοναχών, σκωπτικό και ειρωνικό, απέχει πολύ από το Αγιορείτικο ορθόδοξο εκκλησιαστικό ύφος, που θα περιμέναμε. Εκείνο δε που μας παραξενεύει είναι ο  εύκολος τρόπος που οι μοναχοί   αναδεικνύουν αφενός μεν  τον εαυτό τους ως κριτήριο της Ορθοδοξίας,  αφετέρου χρησιμοποιούν  βαρείς  χαρακτηρισμούς (π.χ.πλανεμένος) άλλοτε ωμά και άλλοτε έμμεσα  για πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με την Εκκλησία και την ποιμαντική της.

Αν και έχω ασχοληθεί με το θέμα 666 και barcode (ως προερχόμενος από τον χώρο των θετικών επιστημών)  δεν επιθυμώ να έλθω σε αντιπαράθεση με τους μοναχούς για  όλα τα γραφόμενά τους, γιατί γνωρίζω πολύ καλά  από σύγχρονο  Αγιορείτικο καλογερικό εγωϊσμό και πείσμα.

Θα σταθώ όμως στην παράγραφο Β 5 του παραπάνω άρθρου, όπου γράφονται τα εξής:

 

« Οι ηλεκτρονικοί επιστήμονες και οι τεχνικοί διαφωνούν με την ύπαρξιν του 666 στο barcode! (Ποίους εννοεί; Τον υιόν του, τον χημικόν Ι. Καρδάση και τον πλανεμένο θεολόγο Οδ. Τσολογιάννη; Εμείς αυτούς μόνον γνωρίζομε ότι διαφωνούν. Αγνοεί την ομολογίαν του εφευρέτου του barcode G. Laurer, τις τρεις αποδεικτικές μελέτες της Ι. Μ. Γρηγορίου, υπό του ηλεκτρολόγου-μηχανικού π. Προδρόμου Γρηγοριάτου, την μαρτυρία του κ. Στ. Κούλουθρου, τ. τεχνικού συμβούλου της Ι. Συνόδου, την ομάδα ειδημόνων που εξεπόνησε την ηλεκτρονική μελέτη στο βιβλίο «Στη Δύση της ελευθερίας» του ιερομονάχου Χριστοδούλου, κ.α.; …»

 

Για τα παραπάνω σημειώνω τα εξής;

Α. Οι εν λόγω μοναχοί έχουν ελλιπέστατη ενημέρωση και αυτό δεν τους τιμά γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που διαφωνούν με την ύπαρξη του 666 στο barcode.

Ο μακαριστός πλέον Ιωάννης Καρδάσης στο βιβλίο του 

« ΣΥΝΔΕΣΗ    ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (BAR-CODE)   KAI ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ  ( Χ Ξ S’ )  αναφέρει αρκετούς.

Πριν τους παρουσιάσω να επισημάνω ότι ο Ι.Καρδάσης εκτός από χημικός ήταν και οικονομολόγος και είχε κάνει ειδικές σπουδές  στους υπολογιστές, και   στο barcode. Μάλιστα στην έρευνά του για την σχέση 666 και barcode  πήγε μέχρι τις Βρυξέλες και το έψαξε εξονυχιστικά. Αποτελεί τιμή  για τον γράφοντα που γνώρισε από κοντά ένα συνάδελφο με τόσο ελεύθερο και ερευνητικό πνεύμα. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει  «εν σκηναίς δικαίων».

Επανέρχομαι στο θέμα και γνωστοποιώ στους μοναχούς ότι διαφωνούν αρκετοί επιστήμονες  με την ύπαρξη του 666 στο barcode.Στο βιβλίο  και του Ι.Καρδάση αναφέρονται οι εξής:

1.    Μιχαλολιάκος Ν. Ο κ. Μιχαλολιάκος Ν. είναι Χημικός Μηχανικός και Θεολόγος και έχει διατυπώσει τις απόψεις του σ’ ένα συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που έγινε τον Μάιο 1995 στην Κρήτη. Το συνέδριο έφερε τον τίτλο: «Ορθοδοξία και Φυσικές Επιστήμες», η δε εισήγηση του ανωτέρω επιστήμονα έφερε τον τίτλο: «Η εντιμότητα των σχέσεων Επιστήμης και Θεολογίας». Στο 3ο μέρος της εισήγησης (Περιπτώσεις υπέρβασης των ορίων του θεολογικού λόγου) γράφονται τα εξής:

 «Η επίμαχη γλώσσα συμβολισμού που κατηγορείται ότι απεικονίζει το 666 είναι ο UPC (Universal Product Code).Η χρήση του κώδικα αυτού είναι ευρέως διαδεδομένη στα κα- ταναλωτικά προϊόντα. Ορισμένοι έχουν συνδέσει την ύπαρξη των τριών διπλών γραμμών, που είναι μεγαλύτερου μήκους από τις υπόλοιπες και ευρίσκονται στα δύο άκρα της ετικέτας και στο μέσον, με τον αριθμό 666.

Αυτό είναι απόλυτα ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη με γάλη διπλή γραμμή είναι ο χαρακτήρας έναρξης, η δεύτερη ο χαρακτήρας που σημαίνει το κέντρο, αφού η αντιστοιχία γραμμών και ψηφίων είναι διαφορετική για το δεξιό τμήμα από ό,τι για το αριστερό. Η τελευταία γραμμή  είναι ο χαρακτήρας λήξης.  Η παρεξήγηση προέρχεται από το γεγονός ότι οι τρείς αυτοί οι χαρακτήρες είναι όμοιοι με τον συμβολισμό του 6 στην δεξιά πλευρά. Όμως αφού μιλούμε για αντιστοιχία, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη ότι άλλη η αντιστοιχία στην αριστερή πλευρά και άλλη στην δεξιά, κατά συνέπεια στην ακραία περίπτωση που αγνοήσουμε τον λειτουργικό χαρακτήρα των τριών αυτών γραμμών (αρχή, μέση, τέλος), θα μπορούσε να πει κανείς ότι απεικονίζει τον αριθμό 66, αλλά σε καμία περίπτωση τον 666».

2. Κουτσούκος Π.  «Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Π. Κουτσούκος, μόλις έλαβε γνώση του μικρού μας πονήματος «Σύνδεση του γραμμωτού κωδικού και του αριθμού του ονόματος του Αντιχρίστου. Υπάρχει σχέση μεταξύ των;» (1995),  απέστειλε (στον Ι.Καρδάση)  στις 6.9.95   επιστολή  απο την οποία δημοσιεύουμε απόσπασμα.

«Θέλω να σας συγχαρώ με την σαφήνεια της περιληπτικής μεν, πλην αρκετά ακριβούς μελέτης την οποίαν συντάξατε. Ιδιαιτέρως σημείωσα τις πολύ λογικές σας επιφυλάξεις για τα υπό της Mary Relfe γραφόμενα…… Προσωπικώς, ανήκων εις τον χώρον του Πατρώου Εορτολογίου βιώνω την παράνοια αυτή ακόμη περισσότερο και προσπαθώ να ενημερώσω τους ψυχραιμότερους….. Η απάντηση  του κ. Κούλουθρου  προς σας  ήταν εντελώς  απαράδεκτη και απογοητευτική γιά άνθρωπο ο οποίος είναι ειδικευμένος σε συστήματα πληροφορικής. Δυστυχώς, η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας φαίνεται ότι στους απλούστερους δημιουργεί σύγχυση και τρόμο και τελικώς οι ευσεβείς χάνονται κοιτώντας το δέντρο και αγνοώντας το δάσος…

3. .- Δημητρακόπουλος Γ. Ο κ. Δημητρακόπουλος Γ. είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Τεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σημάτων Προϊόντων (ΕΛΚΕΣΗΠ, αντιπρόσωπος του Ευρωπαϊκού οργανισμού ΕΑΝ στην Ελλάδα). Προσκληθείς από το κανάλι MEGA στις 20.6.97 να επεξηγήσει τα της λειτουργίας του γραμμωτού κωδικού ΕΑΝ-13 και να διασαφηνίσει εάν υπάρχει ο αριθμός 666 στο σύστημα αυτό δήλωσε τα εξής:

«Θα μπορούσα να ειπώ, ότι το βασικό επιχείρημα όλων είναι, ότι οι μπάρες αρχής, μέσης και τέλους συμβολίζουν το ψηφίο 6, θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει, ότι αφού πάνω από το 6 ευρίσκονται δυο ίδιες μπάρες, άρα λοιπόν και εδώ έχουμε κρυμμένο το 6.

Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι όπως αναφέραμε προηγουμένως το ψηφίο 6 είναι αυτές οι μπάρες που βλέπουμε, τις λευκές που βλέπουμε δίπλα, ενώ στην αρχή, στην μέση και στο τέλος δεν έχουμε αυτές τις λευκές.

Δεν μπορούμε λοιπόν επουδενί να θεωρήσουμε, ότι αυτοί οι ειδικοί χαρακτήρες έχουν καμία σχέση με το ψηφίο 6. Όταν μιλάμε για το ψηφίο 6, δεν μιλάμε μόνο για το μαύρο, άσπρο, μαύρο, μιλάμε και για άλλα 4 άσπρα, τα οποία δεν μπορούμε ποτέ να μην λάβουμε υπόψη μας.

Οι χαρακτήρες λοιπόν της αρχής, του τέλους και της με σης του bar-code  είναι απλώς κάποιοι ειδικοί χαρακτήρες, που  δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το ψηφίο 6 και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι για την ενεργοποίηση και την αποενεργοποίηση του scanner και για την αλλαγή του σε κάποιον άλλον τρόπο λειτουργίας, όταν χρειαστεί να διαβαστεί το δεύτερο μισό ενός συμβόλου.

Όταν μιλάμε για τεχνικά θέματα και δεν έχουμε τις αντίστοιχες γνώσεις είναι πάρα πολύ εύκολο να οδηγηθούμε σε λανθασμένα συμπεράσματα με απρόβλεπτες συνέπειες».

4. Τσουκαλάς Ι.

Ο κ. Τσουκαλάς Ι. είναι Καθηγητής Τεχνολογίας υλικών Πλη ροφορικής στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του στην 5μελή συνοδική επιτροπή επί θεμάτων Σένγκεν-Αντιχρίστου-666. Οι απόψεις του κ. Καθηγητή περιέχονται επίσης σε επιστολή του της 28.1.98 σε μέλη της επιτροπής αυτής και έχουν ως εξής:

««1.- Επαναβεβαιώνω την τεχνική μου γνώμη -την κατατεθείσα ενώπιον της αρμοδίας Συνοδικής Επιτροπής την 7η Οκτωβρίου 1997- σχετικά με την πιθανότητα αναγραφής του αριθμού 666 στον γραμμωτό κώδικα (bar code) που χρησιμοποιείται στην χώρα μας για τα εμπορικά προϊόντα. Συγκεκριμένα εμμένω στην άποψη ότι δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός στον γραμμικό κώδικα. Τα τρία ζεύγη γραμμών στην αρχή, μέση και τέλος του κώδικα αποτελούν βοηθητικές ή οδηγούς γραμμές (guide lines) οι οποίες προσδιορίζουν την αρχή και το τέλος των δύο υπο-πεδίων κατασκευαστού και προϊόντος, και δεν αναγνωρίζονται από τον ψηφιακό αναγνώστη (scanner) ως τίποτε άλλο, και πάντως όχι ως ψηφιακές απεικονίσεις του αριθμού έξι.

      Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρερμηνείας των συμβολισμών και ψηφιακών απεικονίσεων του εν λόγω κώδικα.

        2.- Δεν γνωρίζω καμία εμπερίστατο και τεχνικώς επαρκή τεχνική γνωμάτευση συναδέλφου ή εγκύρου τεχνικού ή επιστήμονος υποστηρίζοντος τα εναντίαΑντιθέτως τα εις χείρας μου τεχνικά πονήματα συχνά - ή και πάντοτε - βρίθουν τεχνικών παρανοήσεων ή και ευφαντάστων και πάντως όχι επιστημονικών ερμηνειών, μη χρήζοντα περαιτέρω σχολιασμού».

5. Σακκάς Β.

Ο συγγραφέας κ. Β. Σακκάς σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στην Γενεύη το 1987 με τίτλο: «Περί της παρουσίας του 666 εις τους κωδικούς αριθμούς» δίνει μιά απλοποιημένη εξήγηση των γραμμωτών κωδικών μεταξύ άλλων δε αναγράφει και τα εξής:

        «Πράγματι ο προφητικός χώρος είναι επικίνδυνος διότι με λίγην φαντασίαν οιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε. Ο Θεός κατά καιρούς εγείρει προφήτας εν μέσω της Εκκλησίας του, όπως π.χ. ο Ιωάννης ο σύντροφος του Μεγάλου Βαρσανουφίου. Έτσι όταν έλθη το πλήρωμα του χρόνου ό ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία εξουσία, δεν πρόκειται να εγκαταλείψη τον περιούσιον Αυτού λαόν ον περιποιήσατο τω Αίματι του Μονογενούς του Υιού, αλλά θα αναδείξη προφήτας οι οποίοι βάσει αποκαλύψεως θα μας διδάξουν τα δέοντα. Όχι όμως αχειροτονήτως, ο καθένας να λέη και να δημοσιεύη ότι θέλει γαργαλίζων την ακοήν».

        Ο ίδιος συγγραφέας σε επιστολή του προς Ιερομόναχον στις 9/22.2.1998 αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα εξής:

        «Επίσης ο κ. Καρδάσης, ο οποίος εκτός από χημικός εσπούδασε Οικονομικά, Πληροφορική και ειδικά Γραμμωτό Κώδικα, αναφέρει και με πείθει ότι το χξs’ της Αποκαλύψεως αποδίδεται μεν με αραβικούς αριθμούς ως 666, αλλά μόνον στο δεκαδικό σύστημα. Στα μαθηματικά όμως έχουμε διάφορα συστήματα. Έτσι στο οκταδικό σύστημα το χξs’ γράφεται: 1232! Στο δεκαεξαδικό 29Α και στο δυαδικό 1010011010! Τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι απλοί πιστοί όταν συναντούμε αυτούς τους συνδυασμούς των αριθμών; Πως θα ξέρη η κυρά Μαρία όταν βρη στο Σουπερμάρκετ ένα προϊόν με κωδικό 1232, ότι πρόκειται πράγματι για το 1232 του δεκαδικού συστήματος και όχι το επάρατον 666 του οκταδικού συστήματος; Αλλά και στο δεκαδικό σύστημα αν περιοριστούμε τι πρέπει να κάνουμε με τον αριθμό 387 που είναι ο αριθμός του ονόματος του διαβόλου: Δ4 + Ι10 + Α1 + Β2 + Ο70 + Λ30 + Ο70 + Σ200 = 387, ή τον αριθμό 758 που είναι ο αριθμός του σατανά: Σ200 + Α1 + Τ300 +  Α1 + Ν50 + Α1 + Σ200 = 758 ή τον αριθμό 556 που είναι ο αριθμός του Βεελζεβούλ: Β2 + Ε5 + Ε5 + Λ30 + Ζ7 + Ε5 + Β2 + Ο70 + Υ400 + Λ30 = 556 ή τον αριθμό του ονόματος του Ασμοδαίου, του Εωσφόρου, του ... Τρισκατάρατου κλπ. κλπ.; Θα έπρεπε να καταργήσουμε τα μαθηματικά! Αλλά γιατί να ξεχάσουμε και την λατινική γραφή του χξs’ το DCLXVI; Έτσι αν μεθαύριο κυκλοφορήση μια ψαροκονσέρβα ή μια σκόνη πλυσίματος στην αγορά με την μάρκα: DECALEXAVI, ασφαλώς και δεν θα πρέπη να την αγοράσουμε, διότι ενώ τα ενδιάμεσα φωνήεντα της μάρκας δεν έχουν καμία αριθμητική αξία, το άθροισμα όμως των συμφώνων της και του τελικού της φωνήεντος μας δίνει: 666! Πράγματι: D500 + E0 + C100 + A0 + L50 + E0 + X10 + A0 + V5 + I1 = 666...........Για μερικούς από τους σκληροπυρηνικούς μεταξύ των Προτεσταντών  το  χάραγμα του Αντιχρίστου είναι ... η Ιερά Παράδοσις! Διότι κατ’ αυτούς η Παράδοσις αλλοίωσε και ενόθευσε την Ευαγγελικήν απλότητα και καθαρότητα αναμείξας το Ευαγγέλιον με διάφορα ετερογενή στοιχεία. Και αν θες την απόδειξη, νάτηνε: Π80 + Α1 + Ρ100 + Α1 + Δ4 + Ο70 + Σ200 + Ι10 + Σ200 = 666! Για τους Σαββατιστάς και Αντβεντιστάς της 7ης Ημέρας, το χάραγμα του θηρίου είναι η Κυριακή Αργία, διότι ακυρώνει την αργίαν του Σαββάτου η οποία εδόθη ως ομολογία πίστεως ότι ο Θεός έκαμε την Δημιουργία σε έξη φυσικές εικοσιτετράωρες μερες, πράγμα που με το σημερινό επίπεδο επιτεύξεων της παλαιοντολογίας κάνει και τον μαθητή της Δ΄ Δημοτικού να μειδιάση».

                       -------------------------------

Β. Στο ίδιο βιβλίο ο Ι.Καρδάσης  και στις σελίδες 273-291 κάνει αναλυτική κριτική και αναίρεση της μελέτης της Ι.Μ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ με θέμα «ο γραμμικός κώδικας και ο αριθμός 666», δημοσιευμένη στην εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ.

Ανταπάντηση της Ι. Μ. Οσ. Γρηγορίου

Στην ανωτέρω απάντησή  υπήρξε άμεση ανταπάντηση αυ θημερόν (! ! !) στην ίδια εφημερίδα από τους μοναχούς της Ι. Μ. Οσ. Γρηγορίου, της οποίας τα βασικά σημεία έχουν ως εξής:

1.- Η έρευνά τους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οριοθέτες του κωδικού ΕΑΝ-13 είναι εξάρια.

2.- Τα εξάρια των οριοθετών διαβάζονται διαδοχικά, δηλ. 666, γιατί αποτελούν την ταυτότητα του κωδικού.

3.- Η ιδεολογική επιχειρηματολογία του (Καρδάση) απηχεί τις απόψεις εκείνων που σήμερα απομυζούν την οικονομική ικμάδα των λαών της γης και βεβαίως και του λαού μας (μασονία, πολυεθνικές εταιρίες κλπ.).

4.- Η ηλεκτρονική αναγνώριση και καταχώριση των χαρακτήρων (των οριοθετών και του 6) έχουν την ίδια μορφή.

5.- Ο μικροϋπολογιστής ανιχνεύει υποχρεωτικά πρώτα τους τρεις οριοθέτες και κατόπιν αποκωδικοποιεί τους χαρακτήρες.


.- Τελική απάντηση

 

        Στις παραπάνω επισημάνσεις των μοναχών δεν εδόθη απάντηση, αλλά εστάλη επιστολή στον Δ/ντή της εφημερίδας με την οποία, από της πλευράς μας, εκλείετο το θέμα. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

««Αξιότιμε κ. Γραμματικάκη

        Ευχαριστούμε για την φιλοξενία της απάντησής μας προς τους Γρηγοριάτες μοναχούς στο φύλλο της εφημερίδας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» της 12.2.98.

        Με την παρούσα επισήμανση δεν προβαίνουμε σε ανταπάντηση στην ανταπάντηση των ανωτέρω μοναχών στο αυτό φύλλο της εφημερίδας, γιατί το σήριαλ απαντήσεων και ανταπαντήσεων δεν θα έχει τελειωμό και θα κουράσει το αναγνωστικό κοινό και η όλη υπόθεση θα καταντήσει σαν την περίπτωση πρόγνωσης των σεισμών με την μέθοδο ΒΑΝ.

        Λίγες παρατηρήσεις θα θέλαμε να κάνουμε κλίνοντας το θέμα, καθότι και εμείς προσωπικά έχουμε κουραστεί και διότι πιστεύουμε, ότι η όποια αλήθεια κάποτε θα φανερωθεί, «δείξη ο καιρός το ζητούμενον».

        1.- Η μελέτη των μοναχών είναι ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη, πλην όμως τα συμπεράσματά της είναι ιδικής των έμπνευσης και αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία.

        2.- Μιλάμε για ύπαρξη εξαριών στον κωδικό ΕΑΝ-13 και όχι για τον 666, καθότι και εάν ακόμη οι οριοθέτες είναι εξάρια, διαβάζονται ως εξάρια και όχι ως 666, επειδή ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει αριθμό δεκαδικού συστήματος με πλήθος ψηφίων, αλλά μόνο μεμονωμένο αριθμό δυαδικού συστήματος σε συγκεκριμένη θέση, γι’ αυτό και δεν μπορεί να διενεργήσει αριθμητικές πράξεις.

        3.- Δεν εκφράζουμε απόψεις οιουδήποτε κέντρου - όπως κατηγορούμεθα - αλλά της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας, μέσα από το φίλτρο πνευματικής καθοδήγησης και προσευχής.

        4.- Ματαιοπονούμε, αγωνιζόμενοι να αποδείξουμε, ότι είναι ή δεν είναι ο 666 στον κωδικό ΕΑΝ-13, καθ’ ην στιγμήν γνωρίζουμε, ότι δεν θα υπάρχει ο τύπος αυτός των κωδικών στις νέες ταυτότητες, αλλά ο τύπος Interleaved 2 of 5, ο οποίος δεν έχει τα «υποτιθέμενα εξάρια» στους δυο και μόνον οριοθέτες που διαθέτει.

        5.- Επομένως, ο όποιος αγώνας ορισμένων πρέπει να επικεντρωθεί στην απάλειψη του κωδικού ΕΑΝ-13 από τα τρόφιμα, όπου και μόνον κυρίως χρησιμοποιείται.

        6.- Ως εκ τούτου η σύνδεση συμφωνίας Σένγκεν -ηλεκτρονικών ταυτοτήτων- κωδικού ΕΑΝ-13 είναι παντελώς εσφαλμένη και εκτός αντικειμένου.

        7.- Κάποιες παρουσιαζόμενες υπογραφές που συνοδεύουν την μελέτη των ανωτέρω μοναχών, ασφαλώς θα της προσέδιδαν αυξημένο κύρος, εάν προήρχοντο από βαθείς γνώστες του θέματος και δεν αποτελούσαν επιβοηθητικές απόψεις εκ λόγων αβροφροσύνης και συμπαθείας.

        8.- Θεωρούμε, ότι όλοι μας αγωνιζόμαστε να βρούμε την αλήθεια και βέβαια δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε, εκείνο δε που μας συνδέει είναι η ίδια Πίστη στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας και ως εκ τούτου θα ήτανε δύσκολο για τον οιονδήποτε από εμάς να σκέπτεται υποβολιμαία ή με διάθεση αντεκδίκησης κλπ. Όλοι μας αγωνιζόμεθα τον ίδιο αγώνα και οι όποιες διαφωνίες μας (κυρίως σε τεχνικά θέματα) δεν είναι ανταγωνισμός για τα πρωτεία και για την διεκδίκηση του αλάθητου.

        9.- Χαιρόμαστε που και η νέα εγκύκλιος της ΔΙΣ της Εκκλησίας  μας κινείται στο αυτό πνεύμα, προτρέποντας το πιστό πλήρωμα να μην παραλάβει τις νέες ταυτότητες «εάν και εφ’ όσον μέλλουν να χρησιμοποιήσουν σαν κωδικό αριθμό ανάγνωσης τους από ηλεκτρονικά μηχανήματα τον δυσώνυμο και απαράδεκτο αριθμό 666», πράγμα το οποίον προσυπογράφουμε.

           10.- Η ΔΙΣ θέτει την Πολιτεία προ των ευθυνών της, τόσον για την συμφωνία Σένγκεν, όσον και για τις νέες ταυτότητες και κρούει τον κώδωνα για να βγει από την χειμέρια νάρκη στην οποία ευρίσκεται και για να πάψει να επιδεικνύει την αδιαφορία την οποία επιδεικνύει και η οποία καταντάει εξοργιστική με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των εκπροσώπων της.     

 (Ολα τα παραπάνω βρίσκονται δημοσιευμένα στο βιβλίο τοι Ι.Καρδάση)

                            ----------------------------------

Γ. Η άποψη του κατασκευαστή του 

γραμμωτού κώδικα GS1 ΕΛΛΑΣ για την 

μελέτη της Μονής Γρηγορίου.

Ο κατασκευαστής του γραμμωτού κώδικα  GS1 ΕΛΛΑΣ στην κριτική ανάλυση, ειδικά της Γρηγοριανής μελέτης αποφαίνεται, ότι η μελέτη αυτή:

1/ Στηρίζεται σε αυθαίρετες παρατηρήσεις

2/ Είναι εφεύρημα των συντακτών

3/ Χρησιμοποιεί ατυχή παραδείγματα

4/ Χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία

5/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες απεικονίσεις

6/ Η Συμβολογία της βρίσκεται στη φαντασία των συντακτών

7/ Χρησιμοποιεί απαράδεκτη ορολογία

8/ Χρησιμοποιεί λανθασμένες μεταφράσεις

9/ Χρησιμοποιεί ένα νέο, άγνωστο όμως, τρόπο αποκωδικοποίησης

10/ Η αποκωδικοποίηση έχει υποστεί κακοποίηση

11/ Χρησιμοποιεί γελοίους ισχυρισμούς

12/ Χρησιμοποιεί μαγικές εικόνες ενός φανταστικού b-c, που δουλεύει επειδή το θέλουν οι συντάκτες της


Δ. Περί του εφευρέτου του barcode G. Laurer.

Ας έρθουμε τώρα στον άνθρωπο, που ισχυρίζονται οι Αγιορείτες μοναχοί  ότι δήθεν ομολογεί πως έβαλε το 666 στο γραμμωτό σύστημα UPC. Ο G.Laurer δεν ήταν ούτε είναι ο εφευρέτης του UPC αλλά ήταν τεχνικός της IBM. Για την ιστορία εφευρέτης του UPC ήταν ο Wallace Flint, υιός παντοπώλη στη Μασαχουσέτη, ο οποίος το 1970 ως πρόεδρος της εθνικής υπηρεσίας τροφίμων υποστήριξε την δημιουργία του UPC ομού με τον ερευνητή Girard Fissel και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα και ο Laurer. Ακόμα να σημειωθεί ότι κάποιοι άσχετοι ίσως με την αγγλική γλώσσα, υποστηρίζουν ότι ο Laurer, ο δήθεν κατασκευαστής του συστήματος UPC, ομολογεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι εκεί υπάρχει το 666!
Για όποιον γνωρίζει την αγγλική στοιχειωδώς θα γνωρίζει επίσης ότι η λέξη ''resemble'' σημαίνει ''μοιάζει'', και όχι ''είναι''Αυτήν την λέξη χρησιμοποιεί ο δήθεν κατασκευαστής του UPC. Λέει ότι ''μοιάζουν οι διπλές γραμμές με το 6 αλλά αυτό είναι άσχετο'', δεν λέει ότι ''είναι'' οι διπλές γραμμές το 6, λέει ''μοιάζουν''. Βεβαίως κάποιοι, αδαείς μάλλον, έσπευσαν το ''μοιάζει'' να το μεταφράσουν σε ''είναι'' και εκτέθηκαν ως διαστρεβλωτές της αγγλικής γλώσσης.

Ε. Περί του πλανεμένου θεολόγου.

Ο όρος «πλάνη» στην εκκλησιαστική γλώσσα ταυτίζεται με την αίρεση. Και ο χαρακτηρισμός «πλανεμένος¨ σημαίνει ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Δηλ. πλανεμένος είναι αυτός που έχει αιρετική πίστη. Χαρακτηρίσατε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο (Ο.Τσολογιάννη) ως πλανεμένο θεολόγο.

Επειδή το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ως θεολογος δημόσιο πρόσωπο   και ως διαχειριστής ιστολογίου (ΟΜΟΛΟΓΙΑ) παρεμβαίνει στα εκκλησιαστικά δρώμενα, είναι υποχρεωμένοι οι μοναχοί ή να ανακαλέσουν δημόσια τον χαρακτηρισμό ή να δώσουν περισσότερες εξηγήσεις. Διαφορετικά πέφτουν στο αμάρτημα της συκοφαντίας, πρακτική ξένη προς το μοναχικό σχήμα που φοράνε.  Ο γι΄αυτούς ¨πλανεμένος θεολογος» ανήκει στον χώρο των αποτειχισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών. 

Τελικά για τους Αγιορείτες πλανεμένος 

είναι αυτός που δεν μνημονεύει αιρετικούς 

και βρίσκεται στην διαχρονική Εκκλησία 

των Πατέρων  ή αυτός που μνημονεύει 

αιρετικούς και ουσιαστικά αν και φοράει 

μοναχικό σχήμα βρίσκεται εκτός της 

σωτήριας μάνδρας της Ορθοδόξου 

Εκκλησίας;;; . Αυτά δίδαξε ο Άγιος 

Παϊσιος στο κελί το οποίο διαμένουν;;;

Επίσης τους υπενθυμίζουμε ότι αν κάνουν  μια μικρή έρευνα στο ιστολόγιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ θα βρουν πολλές απαντήσεις και θα μάθουν πράγματα που φαίνεται ότι δεν τα ξέρουν.

Συγκεκριμένα θα βρουν για την σχέση barcode και 666 τα εξής αξιόλογα άρθρα.

1.    Τα μυθεύματα  και η Επιστήμη της Τεχνολογίας-Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ ( Α. Διαμαντής, M.Sc.  Διπλ. Μηχ. Αυτομάτων Συστημάτων Ελέγχου)


2.   ΥΠΑΡΧΕΙ, ΣΤΟ BARCODE, το 666;;;; ΑΠΑΝΤΗΣΙ, ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΩΝ ΤΟ BARCODE  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΑΝ 13 του κ. Ευστρατιου Νικελλη Διευθυντου Μηχανογραφησης
της GS1ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

3.Νέες ταυτότητες. Γεγονότα και προβληματισμοί.( Δημήτριος Β. Λάσκος, Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Η/Υ ΕΜΠ)

      4. ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, AΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. (στην μελέτη του κ. Ευστρατίου Νικελλη Διευθυντού Μηχανογράφησης της GS1 ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    5. YΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ; Μια απάντηση του μακαριστού μητροπολίτου Πρεβέζης Μελετίου που ερευνούσε το επίμαχο ζήτημα εντατικά.


Επίλογος

Είναι λυπηρό να εκπορεύονται από τον ιερό Άθωνα κηρύγματα εγωϊσμού και υπεροψίας τα οποία  είναι ξένα με το Ορθόδοξο Αγιορείτικο ήθος, απόδειξη της εκκοσμίκευσης που μαστίζει το περιβόλι της Παναγίας. Οι εν λόγω μοναχοί με την γραπτή τους αυτή παρέμβαση ξέχασαν κάτι βασικό. Τις υποσχέσεις που έδωσαν κατά την μοναχική τους κουρά.

Ο ρόλος του Αγιορείτη μοναχού διαχρονικά  είναι πρώτα και πάνω από όλα ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ -ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΙΚΟΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΣ. Ο ομολογιακός τους όμως ρόλος δεν εξαντλείται στις ανώδυνες δημόσιες κριτικές απόψεων κληρικών αλλά στους αγώνες τους υπέρ της Ορθοδοξίας και όλων αυτών που την πολεμούν εκ των έσω. Η Αγιορείτικη εκκλησιαστική ιστορία το διδάσκει καθαρά. Ο Άγιος Παϊσιος δεν αγίασε για τα λεγόμενά του για τις ταυτότητες και το 666 αλλά για τον ασκητική-προσευχητική και ομολογιακή  του βιοτή.

Επίσης ας λάβουν υπόψη οι Αγιορείτες ότι την «εν τω κόσμω ποιμαντική» την έχει αναθέσει η Εκκλησία στον κλήρο. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον π.Βασίλειο Βολουδάκη, όμως τον σέβομαι ως κληρικό της Ελλαδικής Εκκλησίας, για την παρουσία του και την προσφορά του, παρόλες τις διαφωνίες μαζί του. Και δεν θα τολμούσα ποτέ να χρησιμοποιήσω το ρήμα «μηρυκάζω» για να τις εκφράσω. Η διάκριση  είναι μεγάλη ανθρώπινη αρετή, ιδιαίτερα δε  των κληρικών και των μοναχών. Αν οι Αγιορείτες πιστεύουν ότι ο π.Βασίλειος Βολουδάκης έπεσε σε λάθος, αντί να δημοσιεύουν μακροσκελή και αφοριστικά κείμενα  σε ιστολόγια, να ακολουθήσουν την πρακτική που διδάσκει το Ευαγγέλιο.

«'Εάν δε αμαρτήση εις σε ο αδελφός σου, ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου· εάν σου ακούση, εκέρδησας τον αδελφόν σου· εάν δε μη ακούση, παράλαβε μετά σου έτι ένα η δύο, ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων η τριών σταθή παν ρήμα. εάν δε παρακούση αυτών, ειπέ τη εκκλησία· εάν δε και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης».

Εύχομαι οι Αγιορείτες μοναχοί να διορθώσουν τα λάθη τους και να αντιληφθούν ότι σήμερα που τα θεμέλια της Ορθόδοξιας γκρεμίζονται και  ο αγώνας τους να επικεντρωθεί σε άλλο επίπεδο, όπως μας διδάσκει η εκκλησιαστική ιστορία και όχι σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Οι εχθροί της Θεοτόκου και του Υιού της ετοιμάζονται για την τελική επίθεση για να αλώσουν το κάστρο της Ορθοδοξίας.

Ο Αντίχριστος δεν κρύβεται στις ταυτότητες και στα κρατικά έγγραφα αλλά κάπου αλλού. 

«Ο Έχων νούν νοείν νοείτω».




ΠΗΓΗ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ















Περί της επιστολής του π. Παϊσίου: «Σημεία των καιρών» (Γ΄ Μέρος)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top