ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ)

Με πνεύμα χαράς και εορτασμών των Χριστουγέννων, ο κ. Τιμόθεος Τόμι[1], ως εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας (GOI) στην επαρχία DKI Jakarta, έλαβε μέρος σε μια συγκινητική εκδήλωση με τίτλο "Επίσκεψη σε Εκκλησίες στα Χριστούγεννα του 2023 με τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της DKI Jakarta". Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2023, αποτελεί σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας μεταξύ θρησκευτικών ηγετών[2] και τοπικής αυτοδιοίκησης στην εορταστική περίοδο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε μερικές από τις πιο επιφανείς εκκλησίες της Τζακάρτα. Ξεκινώντας από τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό[3], η εκδήλωση συνεχίστηκε στην GKI Gunung Sahari[4] και ολοκληρώθηκε στην Εκκλησία Immanuel Gambir[5]. Αυτοί οι τρεις ιεροί χώροι, που αποτελούν εδώ και καιρό σύμβολα ανοχής και πολυμορφίας στην πρωτεύουσα, φιλοξένησαν την αντιπροσωπεία που ήθελε να μοιραστεί τη χαρά και την ελπίδα των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Τιμόθεος Τόμι απηύθυνε μήνυμα ενότητας και ειρήνης. "Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή για να στοχαστούμε τις αξίες της αγάπης και της αδελφοσύνης. Μας υπενθυμίζεται ξανά ότι η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας", δήλωσε στην ομιλία του.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της DKI Jakarta, ο οποίος συμμετείχε στην επίσκεψη, τόνισε τη σημασία της διαθρησκευτικής συνεργασίας για την οικοδόμηση μιας αρμονικής κοινότητας. "Με αυτή την ομοψυχία, δείχνουμε ότι η Τζακάρτα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του Bhinneka Tunggal Ika", τόνισε.

Εκτός από την ευκαιρία για κοινωνικές επαφές, η εκδήλωση αποτέλεσε επίσης μια ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών αδελφοσύνης μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και ζεστασιά, με την παρουσία ενοριτών από τις τρεις εκκλησίες και κατοίκων της γύρω περιοχής.

Η "Επίσκεψη σε Εκκλησίες στα Χριστούγεννα" έχει εξελιχθεί σε μια ετήσια παράδοση που αγκαλιάζεται με ενθουσιασμό, αποτελώντας μια στιγμή ενίσχυσης των αξιών της ενότητας και της ανοχής μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων. Η εκδήλωση αυτή ελπίζεται να συνεχίζεται κάθε χρόνο ως μέρος της κοινής μας προσπάθειας για την καλλιέργεια της θρησκευτικής ειρήνης στην Ινδονησία.



[1] Έβδομος από αριστερά προς τα δεξιά

[2] O τέταρτος από αριστερά προς τα δεξιά είναι ο πασίγνωστος Καρδινάλιος Ιγνάτιος Σουχάριο βλ. https://entoytwnika1.blogspot.com/2024/05/3-6.html

[3] Καθολικής Εκκλησίας που ανήκει στο ''Konferensi Waligereja Indonesia'' (KWI) (Συνδιάσκεψη - Kοινωνία Kαθολικών Επισκόπων της Ινδονησίας)

[4] Η Gunung Sahari είναι Προτεσταντική εκκλησία και ανήκει στη ''Gereja Kristen Indonesia'' (GKI), δηλαδή ''Ινδονησιακή Χριστιανική Εκκλησία''. Είναι μέλος της Κοινωνίας των Εκκλησιών  της Ινδονησίας (PGI), αλλά και του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (ΠΣΕ/WCC)

[5] Επίσης Προτεσταντική Εκκλησία (Καλβινιστών) και ανήκει στη ''Gereja Protestan di Indonesia bagian Barat'' (GPIB), δηλαδή ''Προτεσταντική Εκκλησία στην δυτική Ινδονησία''.



ΠΗΓΕΣ:


https://gerejaorthodox.id/harmoni-natal-jakarta-goi-dan-penjabat-gubernur-dalam-rangkaian-kunjungan-gereja-bersejarah/

https://megapolitan.kompas.com/read/2023/12/24/19163251/di-gereja-katedral-heru-budi-ucapkan-selamat-natal-lewat-pantun

https://www.instagram.com/p/C1PT-6SyErG/?img_index=1

https://www.youtube.com/watch?v=WCVy9wTZchM



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ





 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top