Όπως είχαμε αναφέρει[1], στις 4-5 Ιουλίου 2024 το Φόρουμ Χριστιανών της Ινδονησίας (FUKRI)[2], το οποίο αποτελείται από την Καθολική Διάσκεψη της Ινδονησίας (KWI), τον Στρατό Σωτηρίας (GBK), την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας (GOI), την Κοινωνία Εκκλησιών και Ευαγγελικών Οργανισμών της Ινδονησίας (PGLII), την Κοινωνία Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGI), την Κοινωνία Πεντηκοστιανών Εκκλησιών της Ινδονησίας (PGPI),  της Έβδομης Ημέρας Αντβεντιστική Εκκλησία (GMAΗK), και την Κοινωνία Βαπτιστών της Ινδονησίας (PBI), διοργάνωσε την ''Ημέρα Εθνικής Προσευχής 2024''.

Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συμπεριλαμβάνει ομιλίες, συμπροσευχές, συναυλίες κ.α.

Εικόνα από την περσινή διοργάνωση. Έκτο από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε συμπροσευχόμενο τον π. Ιάκωβο  (Yakobus) Jimmy Stevanus Mboe, Πρόεδρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ινδονησίας (GOI) ο οποίος επίσης συμμετείχε σε παρόμοια συμπροσευχή φέτος τον Ιανουάριο του 2024 για την εορτή του ''Εθνικού Πάσχα''[3].


Στην φετινή (2024) βλέπουμε τον π. Δανιήλ Μπυαντόρο στο μέσον περίπου της εικόνας
[4]

ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της  Ινδονησίας (GOI).

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε την διοργάνωση της ''Εθνικής Ημέρας Προσευχής 2024''. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η μετάφραση στα ελληνικά, αλλά η απευθείας μετάφραση δεν αποδίδει τόσο καλά, οπότε σας προτείνουμε να την έχετε στα Ινδονησιακά, να αντιγράψετε το πρωτότυπο κείμενο, και έπειτα να κάνετε την μετάφραση στα ελληνικά.
Τα όσα λέγονται από τους συμμετέχοντες στο βίντεο, δεικνύουν ακριβώς το τι πρεσβεύει το
FUKRI. Την ίδια φυσικά ''ιδεολογία'' διαπιστώνουμε και σε παλαιότερα βίντεο της ίδιας διοργάνωσης.

Ένα δείγμα:

«Η ανοχή εκτιμάται και είναι πια αποδεκτή χάρη στην ηγεσία των χριστιανικών μελών - ιδρυμάτων του FUKRI.
Το FUKRI στηρίζεται στην διδασκαλία του Ιησού  Χριστού. Είναι ένα κίνημα που έχει τις ρίζες του στα λόγια του Ιησού. Ο Χριστός στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 17, 21 λέγει: «
ἵνα πάντες ἓν ὦσι» και έτσι θα ενισχυθεί το εθνικό πνεύμα σεβασμού και η ιστορία του έθνους όπου βρίσκονται οι χριστιανοί. Το πνεύμα και η δέσμευση του FUKRI έχει ως βάση την επίγνωση για την προσπάθεια, την ανοικοδόμηση και υλοποίηση του παραπάνω λόγου. Προσευχηθείτε γιατί αυτό είναι το σημερινό ραντεβού της ημέρας. Οι Εκκλησίες που είναι μέλη του FUKRI πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Η προσευχή είναι το θεμέλιο για όλους και οι πιστοί πρέπει να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση αυτή και πρέπει να συμμετέχουν ενεργά. Εθνική Ημέρα προσευχής σημαίνει ότι οι χρσιτιανοί πρέπει να ενισχύουν το πνεύμα της αδελφωσύνης, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα και πνευματικότητά μας ως έθνος.
Η κοινή προσευχή έχει γίνει η δύναμη του FUKRI ώστε να συνεχίσει αγωνιζόμενα για το πνεύμα της Οικουμένης και την αποστολή της Εκκλησίας.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες θα πρέπει να παρέχουν καθοδήγηση προς τις θρησκευτικές κοινότητες ώστε να διατηρούν πάντα την αρμονία και την ειρήνη ως την κύρια δύναμη για μια εξελιγμένη Ινδονησία.

 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Top